Fotky z akc

pindlerv mln

12. - 15. 5. 2005

Fotky

Zcastnili se: Olk, Mecoun, Jirka, Slvek, Cucno, Selu, Linda, Jitka, Ma a Veronika

Vsledky:

CP sjezd
Sobota: sprint


Nedele: sjezd


CP slalom
Sobota:


Nedele:



tvrtek 12. kvtna
Pkn jsem si vechno naplnovala, abych stihla navzat a vas bt na Jirkv as odjezdu v Dejvicch, le chybika se vloudila. Zapomnla jsem si registraku, tak zase zpt do Troje a zpodn je na svt. Dorme natsno, jene za deset dv je koryto stejn jet such. Tak aspo domluvme o den del span u pan na Michlku. Bydl tam njak pofidern stavebn firma, ale na dlnky u jsme zvykl. I kdy tito jsou opravdu divn. A hrozn smrd. Musme se rychle init, abychom to pebili nam hydro-pachem. Stihli jsme dv jzdy a ve ti tvrt na tyi je voda zas u dole. To ns pkn namchlo. Navc padaj kroupy (jen mlo). Vdt to, zstanu dole si aspo sjet soutsku. Ma dvakrt zaplavala, jet, e jsme mli s sebou Petrouska na slalomce. Vichni, krom m, Lindy a Jirky, miz zas znechucen do Prahy. My obstarme nkup, bychom nezhynuli hlady. Ped vee vak dostal pednost hokej. Ne, e bychom jim vili, ale ke konci to bylo opravdu zajmav. Jirka s Lindou vyrej na veei do Vrchlab, mn dnes posta tstoviny a hlavn hupsnu do postele a troku si zdmnu. Jet stle m trp rma, co m pemohla na Kamenici. Ale tentokrt jsem pevn rozhodnut se s n utkat na ivot a na smrt - jej. Ve Vrchlab se tentokrt vee v pivovaru bez piva (jak podotkl Jirka). Kdo by to stejn jako j patn pochopil, vysvtlen je takovto: oni pivo mli, ale ne plzeskou 12. Pro hospodu v podstat tragedie. Veer u jsme jenom prokecali u dobrho jihoafrickho vna, co tu Jirka v supermarketu objevil.
Jirka: Tak nm Vaek zase do patnctky nasthoval njak vraky, e u tam nen msto na nae lod. Tak jsem jeden chtl vythnout, e ho nkam vyhodm. A jak jsem zathl, tak mi v ruce zstalo poutko i s kusem lodi. Tak jsem ji rovnou pesthoval do estnctky.
Ptek 13. kvtna
Azuro, slunce tedy dopoledne, ne pustili vodu. Ale proti verejku si nememe stovat. Otvrm oi a hned m napad, jak je to dnes nebezpen den:
J: Jste povriv?
L: Ne, ale file si dnes dvat nebudu. (viz ekrna)
Dopoledne trvme v posteli, ale pak ns to stejn vythne ven na krtkou prochzku. Natrhm Lind k narozeninm kytiku, je sice chud, jenom bl, ale otrhvejte krsnou kvtenu nrodnho parku, to nejde. Zkontrolujeme matro a hur na vodu. Pijeli Cucni a pivezli nm velkho gondolira. Praskla mi star zplata, tak musm jezdit zbytek dne na trninkovce. Kdy pijde pl pt, tak zrovna dm a mm lo nahoe. Ani nikdo jin se do soutsky zrovna neene, tak se jdem aspo podvat a hur nahoru mchat epk dokud slunce svt. Linda pi posledn jzd skoro zlomila lo v naem oblbenm mst. Nahoe v kopcch si museli myslet, e jde bouka. Jirka s Lindou maj vzorovou spoluprci. Sthat. Brousit. Lepit. Pjuju si nky, nebo podle osvden praxe ty moje le v koteln, kde jsme je zapomnli ped ekrnou. Pi mchn lepidla mi dolo, e nen od vci si nkter vci pamatovat nebo si je alespo napsat. Jet, e mme Jirku, kter m tabulky vech monejch i nemonejch epk v hlav. Pomr mi pipad povdom, tak budu do rna trnout. Lod ukldme do udrny. Tak kme nemu jako lyrna, kde dlasov hul. Odvera jsem tu mla dokonale vyuzen pytlky. A rychle do sprchy ze sebe smt jakkoliv pozstatky t okliv innosti. Kdy vyjdu ven, bark przdn. Vichni nkam zmizeli. Kdy u m s sebou nechtli, alespo mohli ct, e odchzej. Tak ekm na holky, kter nkde skejsly v zcp. Najednou je pln dm. V tlkovm pokoji je ns jen pt. U Cucna na dvoulku tyi. Jen Jirka s Lindou uchrnili sv soukrom. A kdy se v naem pokoji usad krom ns jet ti tyi od vedle, je to kopa legrace na malm prostoru.
Martin sdluje svoje prvn dojmy ze slalomovho pindlu: J nekm, e se nebojme, jenom u nemme ten panick [foneticky] strach.
Dopluje ho Michal: Jezdilo se nm vborn. A pak povsili branky.
Michal tah z Mi, jak to m vlastn s tmi rznmi studii a s prac: A co vlastn te dl, e m takhle as si pijet do pindlu?
Ma: ..Jsem byla v tom Holandsku pak jsem nastoupila jako doktorand a te tam um.
Michal: V Dnsku?
Ma: Ne, na zemdlce.
Veronika upesuje: A jezd tak na otoku do pindlu.
Va zabr, dle svch slov nejpohodlnj msto v pokoji ve skni. A zan debata na tma lodnice. Dovdme se, e Vaek rozposlal mail s vytovnm od SZu. Dl to njakch 60.000 ron na oddl. Poty, poty, poty njakch dva a ti tisce na lena. Vborn pspvky za lenstv v Chuchli. Elektro je na tom ovem s lenskou zkladnou he.
Hanka: A kolik by to bylo? 30.000 ty a 30.000 Va.
Vera: Maj jet Makyho. U to pad na 20.000.
Jitka: Jolano, nejsi ty taky v Elektru?
Jolana: J jen tie ekala, jak to dopadne. e na m teba zapomenou.
Va: Kus zaplat Kudjovi a jsme na tom stejn jak Technika.
Debata se st smrem: Oddl ano, lodnice v Chuchli ne.
Martin S.: Tak nasquotujeme njak barek u Vltavy, jeden znm.
Hanka: Nebo se pesuneme do Tebn.
Martin: A co vm tam tee? Berounka.
Veronika: Jene tam potebujeme i njak zzem u eky.
Hanka: Jsou tam fotbalov kabiny.
Veronika: U ns v prci je pr voln cel sutern. Po povodnch odtud odsthovali njak archiv. Na to jsem se ptala hned u pohovoru.
Jitka: Tak a nebude ve zkuebce, tak se zept.
Slvek: A kde to vlastn dl?
V: V komunismu. Teda jmenuje se to VRV Vodohospodsk rozvoj a vstavba.
Mt lodnici u Mnesa by bylo opravdu mastck. U Veri v prci maj pro jedn pochopen. To vyplv i z nsledujc historky: Veronika u obda sonduje, jak by to vypadalo, kdyby odela v ptek dve, teba k doktorovi.
Veronika: Jedeme na vkend do pindlu a voda tee jenom do pti.
Kolega: Tak se osprchuje a rno.
Dal variantou, jak se zbavit poplatk, je odchod z oddlu.
Veronika: Bude muset uvst do pvodnho stavu svoje lod. Jako tenkrt my ty nae lekl ryby (slalomky).
Mimo tma rad Slvek Hance: A nepomohlo by ti, kdyby t nkdo hladil?
Slvek se pt Martina-jachtae: m natt devnou lo?
M: Lodnm lakem.
S: Ale e je to pr stranej mejd.
Pak u dolo sp na vzpomnky i na plny. Oboj se spojuje ve Varech. Kde budeme spt?
Vera vechny bav nikdy neoposlouchatelnou historkou, jak Vaek po cest do Var nenpadn nechtl spt v kempu v Bezov. To bylo rok pot, kdy v lesku internoval Jirku a Hanku s moj lod a j rno zoufale volala, kde u jsou, e nm tee voda a Vclav se jal v t chvli vait sndani.
Va u neme dl a odchz spt. Jolana: Ale Slvek m kle od naeho pokoje.
V: To je ale stran!
Nedostatek postel vysvtluje Va Hance po svm: Nemlas sem jezdit. Zabr tu msto.
Jitka: Komu? Ns je tu pt v pokoji.
Hanka: Nkomu z vs.
Slvek: Nebo Lind.
Jitka: Jakto? Linda m svou postel.
Slvek: Ale kdyby byla tady, tak tam mou spt tyi kluci.
Hanka: Take zabrm ti msta.
Slvek: Pt.
Slvek vzpomn, e doma nechal dleit vci. abajku, co pivezl loni z dovolen. Jitka: Jestli bys neml jet dom hned rno. Podotkm, e to byla reakce na vudyptomn strach z vody. U toho osobnho podceovn mm dost.
Hanka lk Veru na cko. My ostatn jej chut ovem kritizujeme. Hanka: Kdy dostanu chu na cigro, tak se projdu hoku po Holekch a jsem pln uspokojen.
Sobota 14. kvtna
Rno vstvme obezetn. Hanka kritizuje Veru: Ve snu jsem se snaila usnout a Veronika do m furt kopala.
Slvek: Tak jsi spala jak dudek?
Hanka: Ne, skoro nic.
Holky si chtj sjet koupit nco k sndani. e to Slvkovi zaplat.
Slvek: Mj osobn soukrom nzor je, e nastartovn studenho auta vyjde tak na 50-70k. Ale neodradil je.
Hanka chce odjet, protoe tu zas nesp. Posledn radu m pro ni Va: A zkusila jsi stojku na hlav? Jestli nejsi netopr.
Debata se zvrhv, jestli hlavou spt k jihu nebo k severu. Kad tvrd nco jinho.
V: Nad rovnkem k severu a pod rovnkem na jih.
Jitka: Mus si zjistit, odkud jsou ti autoi.
Jirka vyprv, jak el rno v est cestou na zchod zkontrolovat lod. Dlnci zrovna vyreli do prce: A na em tu budete jezdit, kdy netee dn voda? A kam vbec tenhle potok tee?
Jirka: Pokud vm, tak do Hamburku. To je Labe. Pekvapen bylo opravdu velik.
Zvod zan zajmav. Podle startovky m Ma slo Hanky Polvkov. Asi to v pytlkch vymnili. Kdy jsme to s Robertem domluvili, netrvalo ani hodinu a vidm jezdit ve 147 Gbinu Blovskou. Na mj dotaz, pro m to slo a e ho chcem se na m jen nevcn dv. Asi za 10 minut: Nejdv jsem ti vbec nerozumla, na co se m to pt, ale te jsem se koukla do startovky a u ti rozumm. Problm je, e j v n vbec nejsem. Maj v tom olomouck pknej bordel.
Ze dvou sprintovch jzd se mi povedla pln jedna tvrtina. Ale za tu jsem obdrela pochvalu. Taky jsme se dozvdli, jedna z oddlu je nejkrsnj a druh velmi technicky vyspl. Veronika jela. spch sm o sob. Ale eka se vem moc lbila. Slvek je dokonce naden.
Slalomm to nevylo u v koleni. Ale zklaman nejsou. Shldli jsme nkter slalomov finle a jedeme nahoru. Holky jdou radi pky a Vera pros Slvka, jestli se mu vejde lo na auto, aby ji v cli sprintu vzal. To se nepovedlo, nebo Slvek inkriminovan msto o docela dost pejel. Kdy holky vyly nahoru a vynesly tu lo, pekvapila ho Veronika otzkou: Nepomohl bys mi to vylt?
Veer u jsme vichni nadren na ztra. Nkte kladn, jin zporn. Proto jsem vyhlsila embargo na jakkoliv zvrhvac ei. Stejn to ale moc nefunguje. Hanka se nakonec nezvedla a tedy neodjela, jak rno vyhroovala.
Hanka: Jdeme hulit?
V: Neee.
Sl.: Ty m marjnu?
J: Mme Vu.
Na Michlk opertoi zapomnli. Jen oskar je posedl pokrytm. Va: Jaktoe te nemm signl, kdy jsem ho te ml?
Veronika: Protoes ho vyerpal.
Na veei jdeme zase do pindlu. Martin s Jolanou a Michal vyrazili na Vrbatovku a cestou dol ns lkaj do Vrchlab na velkoplonej hokej. Ale nedme se zviklat. Dvme si s Vou a Slvkem jako chuovku (my jsme po veei) ovarov koleno. Kilo a pl si pedstavuju jinak, ale budi. Va: Zas nm to Jitka cel sndla. Mla si objednat nco sama. Co jsem tak nsledn udlala. J nijak povriv nejsem a hlavn kvli tomu, e nemli hermeln, tak padla volba na utopence..a hned dva. Slvek byl dnes hrozn pekvapen, kdy jsem mu sdlila, e kanoistika je pro nkter lidi prce: To jsem netuil, e u ns nkdo jezd profi. J myslel, e vichni chod normln do prce nebo do koly.
Veronika: Hanka mi ekla, e mm ztra na dojet ance 50 na 50.
Jirka: Jet, e ti neekla o radu ptele na telefonu.
Linda: Nebo na pomoc publika.
Va: J si jet na Kukace km, jestli se na to nemm vy.., ale kdy u to minu, tak dal pivo to a dole. Zvon mu telefon. Ahoooj, jak se maaaa. Akumultor vybit.
Jirka: Tak si str ten telefon do kalhotek. Vysvtluji neznalm sv pedlosk praktiky v oivovn baterie (viz Petrka 2002).
Jirka: To nev, jak to je mt v kalhotkch vibran baterii.
Brnm se: Tenkrt jsem nemla vibrace!
Ma: Ale na Petrce nen signl.
Jitka: Ale to jsem musela teprve zjistit.
Musme tak nkterm osvtlit co je a co nen podle pravidel na diskvalifikaci.
Va: J jsem si jednou na ekrn, kdy mi uplavalo pdlo, zabhl do lesa pro klacek, nabodl jsem to na polystyrenovou kostku a s tm jsem to dojel. Jet jsem cestou mlem vyadil pr kajak, kte se mlem zvrhli, kdy to vidli.
Slvek m zas perlivou. Peml o opravdu o relnch situacch na trati jak ztessit dru na mokr lodi: Co kdy si na behu pjm fn?
A na?
Jitka: Pod soutskou si vyfouk vodovou.
Veronice se zvod zd jako vzdlen pse: J to vnmm, jakoby se m to vbec netkalo. Kdy si t (Vu) pedstavm naplclho na sklu
Dor za nmi i Hanka v Kristnin svetru.
Vera: J, ty m Kristnin svetr!
Va: Kde je Kristna? Kdy zjiuje svj omyl, sna se to zachrnit: Uka nm svoje dv Kristny!
Dnes tak slavme Minu prvn dvojku (vkonostn).
Jitka: A te me na Lipno.
Va se div: To mus mt na Lipno dvojku? To je divn, tam se vbec nebojm a tady jo.
Slvek: Ale? Tys mi nco neekl?
Po oku sledujeme hokej, ale vt pozornosti se t Haniny nelepc se lachy.
Slvek: J jestli by ti nepomohlo hlazen. Blzk osoby.
Va: Ale to funguje na pln jinch mstech.
Jet jednou se vracme k problmu na lodnice.
Jirka: SZ je v mnusu 8 mil. Kadho pl roku.
Hanka: Tak pro po ns chtj tch 60.000?
Slvek vysvtluje Hance pro se j v uritch oblastech da: Ty m taky osobn kouzlo.
Va: Ty m dv osobn kouzla.
Nedle 15. kvtna
Nedle je pkn tm, e se nemus pehnan brzy vstvat. Prkrt si to sjedeme, stihla jsem i poradu a jdem pozorovat netst druhch. Cucni kulovali, ale tentokrt dojeli a tv se celkov spokojen. Pomaliku polehouku se pesunujeme nahoru. Pipravit lod, sbalit vci a tak. Pro se mi zd, e na ns vichni cestou tak divn koukaj? e by to mlo nco spolenho s na lon pyramidou na stee? Va: Jet by se tam vela jedna. Mme dole ti, na nich dv, tak jedna by tam akort psla. Hlavn, e nm na Michlku stoj vlek.
Kluci jet svej dol Jirkovo auto, tak tam strkm svoje vci. Such i mokr. Pevlkm se celkem dost dopedu a to je dobe, protoe jenom trotl pole svoje startovn slo do cle autem. Linda konen nala dvod pro zvod nejet. Kopla si do vleku a rozbila si svj hojc se strup. Pak ji ale ta krsn voda a velk neznm na konci pesvd. Ta leton ekn na startu m ubjej. Nakonec vak dolo i na K1 a i na m. Soutska se mi povedla nad oekvn. Ma tak vborn, jen m mrz, e se zde nepotkvme s Lindou a ani Veronika nedokonila. Ale ta alespo k t obvan soutsce dojela, tak napt v, e to nen nic hroznho. Tme se zase za rok! I j.

Jitka a Hanka