Fotky z akc

ekova pila

30.4.-1.5. 2004

Zastnili se: Olk, Meoun, Jirka, Slvek, Pavel, Petrousek, Cucno, Mik, Vaek, Linda, Jitka, Ma a Veronika

Vsledky:

Sobota: sprint


Nedle: sjezd


Sobota: MR hldek sen.

Ptek 22.4.
Letos se na ekrnu vypravily holky beze m. Nechala jsem je samotn (ne, e by byly samy) kvli zvodm ve Veltrusch. Ty se opravdu povedly. Ale spka stla za to, tak msto v ptek dorm za svmi vcmi a v nedli. Pvodn mylenka stopu se smrskla na to, e m plku cesty vezl Tom Zstra a druhou pekvapiv a do Rejtejna pan Vondra.
Co bylo o vkendu, to je na nkom jinm:
Mla jsem premiru dila jsem stroj automobilov z Trje a do Chuchle, pes Prahu, pln sama! Na to, e byl ptek odpoledne, hrozn vedro a vude zcpy, se nikdo ani neroziloval. Dokonce ani pi mch rozjezdech na dest pokus. Troku to nebraly jenom holky, kdy jsem projela u druhou ervenou.
Ubytovaly jsme se v poklidu pes hlavy olomouk, pak ns Pavel vythl do hospody se kamardit. Od t doby u nen Oni a My. Jen nevm, co to pesn je ta dobr vle.
Jako kdy se na tebe lovk ani nepodv a ignoruje t, to je dobr vle neprudit.
Sobota byla u vodnm dnem. Hur. Navaila jsem klukm obd, stejnej jako mi
Jirka ped temi lety hodil na hlavu, tak jsem mla strach. Nakonec si pochvalovali od ucha k uchu, olomouck jen tie zvidli. Martin nm na opltku uvail kafko, idylka.
Bavme se o tom, kdo je rychlej, jestli j nebo Pavel. Pavel zaujm polohu a vraz, e sp.
Vera: Jsi rychlej ty nebo Pavel?
H: Pavel:-(.
V: A pro?
H: Protoe m ocsek. [Pro nezasvcen, dlen Oni a My bvalo v dob, kdy jsme se spolen nebavili a svalovali jsme to na to, e Oni maj ocsky.]
Pavel ale evidentn nesp: OCAS!!!
Nakonec se shoduj, e to bude peci jen v tlesn konstituci.
H: M ty prsa sp destabilizuj, kad zbr m pevauj na jednu nebo na druhou stranu. Pavel si ale mysl, e jsou naopak vhodou pro sprvnou prci-rotaci zad. P: To co ty voz nahoe, to j vozm v lodi.
H: Jene to je pln zbyten zt, asi tak 3 kila. Take se diskuze zvrhla v vahy, jak to pesn zjistit.
V: Mm jednu znmou, ta se zvila, pak vzal jej manel prsa do rukou, zvila se znovu a odeetla to.
V nedli mla Andulka na Veru vbornou hlku.
V: Kolikrt jste to jeli?
A: Dvakrt. ?? Rno a odpoledne. Rno tikrt a odpoledne dvakrt.

To u mme veer a na Otav se vylidnilo. Holky se celou dobu t na osmou na SuperStar. Na Filipa!! Pro m je to premira, proto se furt ptm a jak je tohle a jak je tamto. Ale nakonec jsme vechny hrozn vychyten. Dneska m Filip tak svdnej pohled, e bych ho hned svlkla. Musim mu poslat aspo pt smsek. No, nemam prachy, ale jakoby se stalo.
H: Vte, co je nejvc slizsk? Slipy.
J: Ale vdy ty je sama nos?
V: To je divn, vdy ti to tady mus plandat.
H: Nejhor je, kdy vm Jitky prdlo. To jsou takov hadky.
Nebo trek zajmavho rozhovoru: H: J mm obvod 80.
J: Ty m pes prsa 80?? Zkreslen informace. Ne, v pase.
Zabrm postel v Haninm pokoji, snad j nebudu budit (pro ty, co nevd, Hanka m problmy se spanm).
Rno: J: Nebudila jsem t?
H: Ani ne, jenom chvilku jsi dejchala. Jet jsem se od Kamenice podn nezbavila nachlazen, kter m po sprintu skolilo.
Pondl je posledn den Verinho prvnho dne dovolen, tak si ho musme podn ut. Jene holky jsou z vkendu u docela unaven a dilema regenerace x vlnky je pro lovka jako jsme my v podstat neeiteln problm. Hanka nevstv, nebo usla asi tak v 5, ale nahradila ji Ma a dola do vsi pro sndani. Pak se to na vodu m mnohem veseleji. J byla cel naten a hav. Nlada opadla a po posledn jzd, kdy jsem, zjistila e ter bude na nco jinho ne na jednna lepen. Dra v nejnemonjm monm mst a tak, e nejde stessit. Vechno jde stessit. Na ubytovn s nmi bydl dlnci, co buduj rejtejnskou kanalizaci. Lidi, co se s nimi lovk nenud (aspo nkdy). Nkter ei se poslouchat nedaj, ale aspo si nemusm jt st to uen. Hlavn kdy je u toho povinn ovocn kra 60%. Venku pr a kdy ne, tak je tam stejn hnusn vlhko, take musme vechno suit vevnit. To se tk i moj lodi. Z potku jsem tomu nevila, ale nasoukaly jsme ji pes ty troje dvee dovnit. Chlapi se pak nejvc divili, kolik jako e takov lo v. Jsem si kal, e se s tma lokama od t eky tak dete. Po zjitn, e ty galeje obn asi 12kg, nzor zmnil. Posedvme tak rzn, u telky, na gaui, Ma se u. Chlapi najednou zbystili. Nemohou se ns njak dopotat. Nebyly jste tu vera nhodou tyi?
Rno je il jen Hanka. J nikam nespchm, tm sp, e jsme nechaly doma jedin pouiteln nky. To bude se zplatama opruz! Ma odpov (u se) a j vozm Hanku nahoru a dol. Pi druh jzd, kdy koukm na Hanku u eska projd kolem nai kluci. Tak to bude moct Hanka jezdit s Nima. Chyba lvky. Ani mi nemvli na pozdrav. Otoily jsme koleko rychle, aby je Hanka nahoe jet chytla. Nejsp asi jet spali, protoe se k baven vbec nemli, sotvakdo odpovdl na pozdrav. Tak jsme daly prchod lep variant obdu. Jet jsme s Mou sjely do Suice na podn nkup a hlavn pro tessu. Jej zsoby se povliv ztenily. Odpoledne se Ma ct ji pln sil, j se naopak vrhm do piln zplat. Jen, co si Ma sedla do auta, tak j Pavel k: Sakra, zapomnli jsme tu vhu! (viz ve) Lepen samo m dost asu, j vdla pro. Veer vysvitlo slunce. Chci po Hance, aby mi u toho dlala alespo spolenost, ale i to j pijde mnoho. U se pomalu chyst k arodjnici (viz ne). Tou dobou se vrac z prce nai spolubydlii. Vid m jak s pilkou brousm: Tak zalepeno? A to te bude jako nov? K by. Ale nakonec to lepen bylo docela rychle hotov. Tak u mte hotovo? Ne, te pijde na adu na nejhor vc klid.
K rnu se mi zdl dvakrt za sebou pln stejn sen. Konil tm, e pichzm k lodi, a odtrhvm igelit a zjiuju, e i s tou stle mokrou zplatou. To je velk zmna, protoe u se mi asi msc zd, jak nesthm start (jako kadoron ped zatkem sezony). Sen ale nen skutenost, tak mlem vynechvm sndani a lezu do gumy. Rno jet jezd Hanka, odpoledne u ek jen na odvoz do Budjic. Ten jej navov syndrom (pedevm z toho, e skoro nesp) se pokus odarovat jeibaba, kterou j sehnala mamka. Tak u jsme tu zbyly nakonec jenom dv. Ale Mik kal, e bude muset nco vyizovat v tdnu v Hartmanicch, tak mme radost, e to pipad na stedu, nebudem sedt doma a zajuchme. Njak se to ale protahuje, tak musme smrti hladem uniknout samy v mstn hospod. Pak tedy obhldka naeho budoucho vkendovho sdla. Je to pln super staven v bezvadnm mst. A hlavn v centru mstnch hospod. Z jedn z nich odchzme obtkni pr lahvinkama vna, doma jet promejdme pajzku a konme u ipek. Jde nm to se stdavmi spchy, spe tedy mn ne a Me jak po msle. Hodinu odhcodu na kut si neodvauju odhadnout. Rno vak ctm, e toho naspno moc nemm. Jen vs nechm chvli bez dozoru, hned se spustte. Sndan s donkou pijde vhod. A jedn? Pozdji. Stejn jsme s Mou samy, tak to musme njak vymyslet. Odjedeme nahoru a pojezdme sprinty. Pak to seplouchnem dol na obd a pro auto se nkdo vyd. Pln bez chybiky, jen po tom obd zavrm oi bez nroku na probuzen. Kdo m zn doke si pedstavit, jak tko jsem se z t postele nakonec zvedla a nabdla se, e pro to auto sjedu. Za nmstm jsem stopla koho jinho, Zstru: To u t zase vezem? A samozejm Andulku: Vimla sis mejch vlas? Jasn. Vypad, jakobys vylezla z vody. To byla poklona jej nov trval. Za trnct dn k tomu pijde jet melr. Mlad se chystaj vypilovat sprint a Tom m d, jestli bych jim pak nesvezla auto. Nemm u odpoledne nic jinho na prci krom uen, tedy jak km, nic na prci tak trochu zbavy neukod. Snad ani tomu autu. Svezu si dol svoje a protoe je tvrtek a cel sekta se zan sjdt, tak nemm s cestou nahoru nejmen problm. Sedm si do Trutnovskho auta, s tma se d cestou navc dobe pokecat. Rozhoduju se, e konen nahldnu cel zbytek sprintu i ze behu. To znamen pebrodit se na ostrov. Sundat boty, pr skok pes kameny. Tom na m kouk: J bych ti rd pomohl, ale nevm jak. Ono se to asi ned. On sm pejel na lodi a rozebr umn a stopu svch svenc. Mn mlem upadly nohy. Nebyla jsem v t vod ani minutu, ale je tak zatracen studen. Ponoky, boty, hned se to srovn, ale pedstava, e budu muset stejnou cestou i zptkyou, ou. U se bl veer, sprint u je ojedn, tak pichz na adu m idisk umn. Dole kon Andula. Chlapi maj jet mlo. J: Pojede jet jednu? Tom: V, j jsem t chtl podat, jestli by ti to nevadilo, e bych jel jet dvakrt? No problem. Nahoru, dol, nahoru, dol. Dnes veer se zan sjdt i technick ct sekty. Vrt se Vera a Slvek s Vou to tu rozsvt. Va do psmene. Kecme u holek na pokoji na tma mch dnskch zkouek, co se tk rychlostnho kajaku. Va pedvd, jak rozthnout nohy v rychlostku, aby se zapel.
Sl.: Tos ukzal hezky, ale ten kajak je takhle zk, tam m oprku a mezi nohama kormidlo.
Va: K tomu jsem to nikdy nepouil.
Dal debata se tk naeho sthovn. Va by chtl separ a to u v Hartmanicch nen, respektive ho m zabran Hanka.
Va: Ztra si budu muset hledat njak pelek. Nebo se domluvm s Hankou, e ona se vyd ztra
J: Ale ona se nechce vydit, ale vyspat.
Vera: Hanka stejn nesp. Mohli bychom zavst, e v noci se Hanka postar o lod, zalep a tak.
Ptek zan rozvnou sndan.Va uklz nae zbytky do svho aludku. Odpoledne se budem muset vysthovat, tak rychle na vodu. Skoluzli jsme to tikrt, ne ns zaal tlait as. Mezitm dorazila ji lod-lan Hanka. Ten klid, to je opravdu nejhor st ivota. Odpoledne idiuju. Sdlujeme s Hankou s smvem Hrabti, e jsme do jeho debl moc dr nenadlaly, zatmco jsme si na nich pkn zajezdily. Ve chvlch volna sleduju Mortejna, jak lep. Prce je asn vc. I Me jsem zadila fci idiky. Msto uen voz lachu s Mikrkem. Prost jsem je pro ni poslala, a si ji vyzvednou. A vylo to. Sedm v aut a koukm smrem k silnici. Co chvli projede auto s lodma. Neklamn znmka toho, e chvle Ch se bl. Do Hartmanic dorme jako prvn. Pivolme pana Kopaku a bark je n. Jen, co Vere vysvtlm, e vait me jak dlouho chce, ale lep to bude, kdy zapoj jistie, my hladovci vyrme do hospy. Mezitm se sjd zbytek tlupy. Porce jsou takov, e opravdu nememe dojst. Tak naaranujeme zbytky na jeden tal. Petrousek veer pijede jist hladov a jet piveze ti ensk s Vakem, za ten vkon zaslou odmnu. Doma ns opt nalo zbytek doraziv party a u jsme v hosp podruh. Kdy se podruh zvedm, e pjdu pivtat Mu H., tak jak je ta o vlku? U v thle chvli se projevila absurdnost snahy, aby byli vichni pohromad. Stejn vdycky pjde jeden sem a druh tam. U v t hospod sedm znovu. Linda si nenech poradit a k veei si dv file. Pt nen povriv. Ale my ostatn vme, e ryby chtj plavat. Na druhou stranu si u pomalu zanm myslet, e plavat chce Linda. Dnes jsme jet stihli zmnit lokl. Mik se jal ns uvtat vesnickm oblbenm Krvesajem. Pozdn noci na chalup s domc plenkou u pamatuje jen Jirka, Meoun a Mik.
Rno nen moc asu, jako obvykle. Kdy si to chce ped startem lovk sjet, mus vas. Sthme, i kdy s malm zdrenm cestou. Slvek je u dole nervzn a mysl si, e zvenm pokikovnm nco urychl. Sprint sthme stejn v pohod dvakrt. Teda v pohod nemyslm v pohod. Petrousek s Pavlem se honos odenmi koleny. J dole vystupuju a vidm, plave kajak. erven, to je zl zvst. Zchrani si nieho nevimli, tak musm zakiet a pak u to lt. Ale stejn jen tak tak. A pdlo v udu. Tak lo aspo vylejeme a spme nahoru. Podle novch pravidel startujeme stejn vc ne za hodinu, tak jenom uklidnit Lindu a pesvdit ji, e to nen konec jedn. Jene Linda to pojistila na njakch utrech a rozsekl hole nevt nic dobrho. Ale na it to nen. Kdy j to obvazovali, tak tam sebou pro jistotu sekla a pak nm oznmila, e nepojede ani hldku. Tak musme u zase pehlaovat. Sprint se obeel u bez dalch vtch ztrt a taky bez Jirky, kter zmekal start. Jen Ma Hodaov si dala opravku, protoe vtipn pustili v pestvce mezi kategoriemi turisty, ale hned do toho zaali startovat, take to mla Ma napoprv z poloviny jako soulodn s raftem. Po druh jzd hned jedem dol trnink. Va se svlknul donaha a sednul do auta. To byl smrad. Nikdy jsem si nemyslela, e je nco horho ne moira. Odpoledn hldky si uijem. Kluci slepili deblov posdky ze veho, co mlo ruce, nohy a ocsek a ct se na medaili. Pro jinak by to taky dlali, e? Nae ambice jsou opravdu z jinho soudku a kajaki ti nemaj ani ten soudek. A nakonec to dopadlo skoro jinak. Prvn to maj na triku kajaki, krom Vaka se nijak nepedou a vlastn ani on moc neme pokouet svou TF. My holky jsme to sklouzly o minutu rychlejc ne oni, i kdy i v naem ppad mluvit o klouzn je dost nadsazen. Tristn sjezdovou situaci podtrhuje fakt, e se i s tmto vkonem drme tet, tedy medailovou pozici. Tume vak, e to nebude mti dlouhho trvn, nebo jen co pijede startr do cle, tak ns disknou. Trochu se nm na startu nezadailo. Ale holky to berou sportovn a odpoutj mi. Alespo to tvrd. Jet jsem mla anci to uhdat, ale j nejsem ten typ. Zato debli maj nalpnuto. Ty hldky, co ns pedjely, maj v nepodku pestupy! Ale taky z toho nebylo nic. Veer maj holky chu na palainky, take se parta trh do jinch hospod. Taky jsme se seznamili se stavitelem Ivanem, studentem z jihu. Hanka s Tomem se odtrhuj docela brzy, bydl toti v Rejtejn. Hlavn, e jsem pedtm na ubytovn tvrdila, e si musm ti dny zvykat na novou postel. Jet opt domlouvme brzk vstvn na trninkovku a jsou v tahu. Va se vzhldl v monosti ubytovn v soukrom: Tys nm to nezamluvila? Domluv to tam, my jedeme hned za vma. A jak ekl, tak jsem udlala. Rno u sndan pro tyi mi pan domc k: Ale ti Vai kamardi nedorazili. My nakldme na palainky topinky s esnekem a dal libstky, ale nevydrme o moc dle. Rno jak vystien. Po pravd bych nejradi vystihla Vaka. Jeho obligtn pitlky, ustn, balen, termosku upustil tikrt. Asi jsem pak u sndan nebyla moc mil. Setkn v Rejtejn probhlo v podku, jen Va si odskoil do krmu pro njak lahdky: Jdu do krmu, pak m tam vyzvednte. Hanka na ekov pile: Kde je Va? Ale poas se nm vyvedlo. A se mi teplomru nechce vit. A taky mmu krku. Nco v nm krbe. U sudu s ajem jsem se s Markem lkem shodla, e jsme vera oba pili a dnes ns oba krbe. Nepkn pedzvst. J ekm na vyhlen, protoe m dom veze lacha (kluci vera zaskoili ve sprintu favority a skonili tet). Tak aspo bude jet cesta vesel. A to je ve, co by ode m stlo za zmnku.

Jitka a Hanka